السلام عليكم ..
النهاردة جايبالكم وصفة جديدة مش كل الناس بتعرف تعملها ..
كاليماري محشي :
الحشو ..
جمبري " متبل بـ لمون وكمون وملح وفلفل وبودرة توم "
"وممكن أذرع الكاليماري وممكن رز بس"
بصلة متقطعة صغير جدااا / فصين توم مهروس / ٢ طماطم مبشورة / نص كوب رز " مغسول ومنقوع نص ساعة " / كمشة بقدونس وكمشة شبت
مواضييع قد تهمك ..
وصفة الجمبرى بالزبدة وصوص الليمون الشهى
وصفة النجرسكو الخطيرة واحلى من براا
كفتة الحاتى المشوية الطرية
وصفة الدجاج البروست المقرمش فاطمة ابو حاتى
التسبيكة ..
٢ فص توم نشوحهم في زيت مع كوب عصير طماطم وملح وفلفل وزنجبيل بودرة وكركم " تسبيكة خفيفة عشر دقايق ع النار "
الطريقة ..
نحمر البصل والتوم بشوية زيت ونضيف الطماطم والبهارات عشر دقايق ونضيف الجمبري وبعدين الرز ونقلب ونطفي ونضيف البقدونس والشبت ..
نحشي الكاليماري ونقفله بخلَّة وبعدين نشوحه في معلقتين زيت ومعلقة سمنة مع فصين مستكة ..
نرص الكاليماري في الصينية وننزل عليه بالتسبيكة وندخله الفرن متغطي بفويل نص ساعة وبعدين نشغل الشواية خمس دقايق ..
الف هنا ..