السلام عليكم ..
النهاردة جايبالكم وصفة حلوة اوى هتعجبكم ..
كيكه الجيلى بالفراولة والكريمة
الطريقه ياجماعه ممكن تتعمل بكيك عادي او كيك اسفنجي ودي بفضلها علشان تبقي خفيفه كدا وناعمه
اربع بيضات فصلت صفار عن بياض
وفانيليا
وتلت كوب ماء عادي
ونص فنجان بتاع ااقهوه زيت كدا يعني حوالي 50 جرام
وكوب دقيق
معلقه صغيره بيكنج بودر
ورشه ملح
ونص كوب سكر
وبس
مواضييع قد تهمك ..
وصفة تورتة الفورسيزون وتزيين بشكل خرافى واحترافى
وصفة الكيكة اليابانية هشه وطريه ورائعه
وصفة وافل بصوص الشيكولاتة والفاكهة رهيب
وصفةتارت الفاكهة زى المحلات واحلى
وصفة بسكويت الزبدة الفاخر الرهيب
وصفة تشيز كيك بصوص التوت " البلوبيرى" ع البارد
صوابع الجلاش بالمكسرات والكاسترد
وبالنسبه للجيلي
3 باكو جيلي عليهم تلاته كوب ماء مغلي
وبعدين كوبين ماء ساقع شويه وقلبتهم كويس
حطيت طبقه خفيفه وجمدتها وبعدين طلعتها من فريزر وحطيت عليها فواكهه الي تحبيها وحطيت حبه من جيلي بس اتاكد انه بقي في دره حراره الغرفه علشان ميفكش الطبقه الي تحت
وبعدين دخلتها تاني عشر دقايق فريزر وحطيت باقي خلي الجيلي في تلاجه من تحت علشان عيزاه يمسك شويتين
وبعدين قسمت كيك نصين وسقيته شويه جيلي خفاف بالفرشه كدا وحشيته كريمه وقبل مابحط الكيك علي الجيلي بحط طبقه خفيفه من جيلي الي مسك شويه ده في تلاجه علشان يلزق طبقه الكيك مع طبقه الي تحت المتجمده دي بتاعت الجيلي وكيس تلاجه حطيت فيه بقيه الجيلي وقطعت طرفه زي كيس الحلواني كدا ومشيت علي الفراغات الي في جوانب الصينيه عبيتها جيلي كلها ودخلتها ساعتين تلاجه والف هنا ..
تعليقات
إرسال تعليق