السلام عليكم ..
النهاردة جايبالكم وصفة انما ايه خطيرة ..
نوع من الكيك انتشر مؤخرا وقولت اجربة ..
لو هشكر دول اليابان على اختراع عملته للعالم هيبقي اول اختراع هو الكيكه اليابانيه دى مش كيكه ده حاجه اخف من الجيلى واطعم من اى كيك ممكن تاكله هشه وخفيفه بشكل مش طبيعى والله
المقادير
مواضييع قد تهمك ..
وصفة وافل بصوص الشيكولاتة والفاكهة رهيب
تارت الفاكهة زى المحلات واحلى
وصفة بسكويت الزبدة الفاخر الرهيب
وصفة تشيز كيك بصوص التوت " البلوبيرى" ع البارد
صوابع الجلاش بالمكسرات والكاسترد
وصفة قرص بالعجوة وسادة ياحلاوتها مع الشاى
٦ بيضات
ربع كوب زيت
تلت كوب لبن
نص كوب سكر بودره
كوب الاربع دقيق
رشه فانيليا .رشه ملح .معلقه خل
هنسخن الزيت على النار حلو جدا ويكون عندى بوله احط فيها الدقيق وانزل عليه بالزيت السخن واحط معاها بيضه كامله وصفار ال٥ بيضات وفانيليا واقلب كويس
هاخد بياض ال٥ بيض واضربهم كويس مع فانيليا ورشه ملح واضربي كتير لغايه ماتقلبى البوله ماينزلش البياض منها
واضيف نص كميه السكر عليه واضرب واضيف نص كميه السكر التانيه مع الدقيق والزيت كويس واهم حاجه هتجيبي طبق البياض وتحطى عليه البوله التانيه واحده واحده وتقلبى فى اتجاه واحد وعلى فرن ١٥٠ وتكونى حطه للصينيه ورق زبده من تحت ومن الجوانب لانها هترتفع معاكى
غالبا بتاخد ٤٠ دقيقه
الف هنااا ..