السلام عليكم ..
النهاردة جايبالكم اكله تجوع من كتر الحلاوة ..
عيش باللحمه "حوواشى اسكندرانى" اصلى
العجينة
(بيتزا - حوواشي اسكندرانى -سندوتش اى حشو)
1 كيلو دقيق
نص معلقة صغيرة ملح
3 معالق سكر كبيرة
كوب زبادى او 3 معالق كبيرة لبن بودرة
معلقة كبيرة خميرة فورية
نص كوب زيت (ذرة او دوار شمس او زيت زيتون 9
3 كوب الا ربع ماء دافى للكيلو
مواضييع قد تهمك ..
وصفة فراخ بالخضار فى الكيس الحرارى رهيبة
وصفة البرجر البيتى من اوله لاخره بأسهل طريقة
وصفة الجمبرى بالزبدة وصوص الليمون الشهى
وصفة النجرسكو الخطيرة واحلى من براا
كفتة الحاتى المشوية الطرية
طريقة التحضير
ضعى كل المواد الجافة مع بعضها (دقيق و ملح وسكر وخميرة وتقلب جيدا
ثم نضع الزبادى او اللبن البودرة والزيت وتقلب
ثم تعجين بالماء وتترك حتى تخمر لمدة ساعة
وتقطع حسب الرغبة (للبيتزا او للحوااشي او للسندوتشات )
والحشو حسب الرغبة يختلف من نوع لنوع ممكن لحمة او سدق او حتى فراخ ..
بعد ما تعملى العجينة اللى هى
مايه ودقيق وخميره وانتي بتسويه ابقى ادهني الوش سمنه أو رشي ميا بخاخ كده وممكن تحطي على الو ش حبه البركه أو تعمليه وش بيتزا يعني تحطي جبنه رومي مبشوره وحتت طماطم وفلفل وجربيه بالبسطرمه هيبقى جامد اوى بس طبعا مع البسطرمه حطي جبنه شيدر وشرايح طماطم وشرايح فلفل عشان يخفو حدواقيه البسطرمه وبالنسبه للحمه تبليها وقطعي عليها بصل وبقدونس وتوابلك وكتريها جوا العجين وبالف هناااا وممكن تجربيه كمان بالسدق بس مش هيطلع حلو الا لو سدق اسكندراني فعلا
الف هناا ..