السلام عليكم ..
النهاردة جايبالكم وصفة انما ايه ..تشرفكم فى العزايم والاعياد ..
وصفة الديك الرومى فى الكيس الحرارى
اول شيء بعد ما تغسليه كويس جدا بالدقيق واللمون والجنزبيل المطحون والخل وتخليه فل
انقعيه في ميه بملح عشان لحمته تطرى وينزل اي دم فيه
بعد كدا هاتي مسطرده وزعفران وبودرة توم وبودرة بصل وبابريكا وملح وفلفل وحبهان مطحون وجوزة طيب مبشورة وعصير لمون وادعكي بيها الديك كله من برة وجوا وتحت الجلد
سيبي الديك بالخليط دا في التلاجة يومين
بعدها اضربي بصل كتير في الكبة وبهريه برضو بملح وفلفل وجوزة طيب وورق لورى وحبهان وقليل قرفة وعصير لمون واحشي جوا الديك وبرضو تحت الجلد وبين الوراك ودخليه التلاجة تاني يوم او اتنين بالخلطة دي
مواضييع قد تهمك ..
وصفة الكوارع فى الفرن اكلة ترم العضم
وصفة الفراخ المشوية فى الفرن طعمها حكاية
وصفة صينية الجلاش باللحمة المفرومة حكاية
وصفة العيش الفينو والكايزر بطريقة مضمونة
وصفة مخلل الليمون المعصفر يفتح النفس
وصفة عيش باللحمة والسدق"حوواشى اسكندرانى" اصلى
هاتي يوم ما تسويه كيس حراري حطي الديك فيه وتكوني مقطعة كوسة وجزر صوابع وشرايح فلفل وممكن بسلة وتحطي الخضار معاه في الكيس مع بصلتين حلقات ومتبلين وفي صينية وفي الفرن وتتابعي كل شوية تزودي ميه في الصينية عشان مينشفش منك
ويفضل البهاريز اللي بينزل منه مغرقه
بيفضل في الفرن من ساعتين ونص لتلات ساعات وبيطلع طعمه خرافي ولونه كمان واعملى معاه رز بالخلطة وادعيلى ..
الف هناا